Održana promocija knjige ¨Priče iz Kutine¨

Održana promocija knjige ¨Priče iz Kutine¨

Promocija knjige Slavice Moslavac „Priče iz Kutine“ održana je večeras u Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije u okviru Dana Moslavine koji traju do 15. prosinca. Nakon pozdravnih govora ravnatelja Kulturno-povijesnog centra Ivice Valenta i Ivanke Roksandić, izaslanice župana Ivana Celjaka i predsjednice Zajednice kulturno umjetničkih udruga SMŽ program promocije otvorila je pjesma Vokalnog sastava Rusalke iz Kutine.

Knjigu su zatim kroz tople priče, sjećanja, anegdote i uz puno ljubavi i naklonosti prema ljudima, mjestima i događajima u Kutini promovirale Božica Brkan, književnica i novinarka te sama autorica muzejska savjetnica Slavica Moslavac.

Svoju podršku iskazala je i ravnateljica Muzeja Moslavine Kutina Jasmina Uroda Kutlić koja večeras nije mogla biti s nama, no poslala je prigodni govor koji je na promociji pročitan i nagrađen toplim pljeskom.

U sklopu Dana Moslavine u KPC SMŽ i dalje do 15. prosinca možete pogledati izložbu tradicijskih marama, peča, Muzeja Moslavine Kutina te izložbu Tradicijska arhitektura Slavice Moslavac.(m.m.)