Održana 6. biciklijada "Od Radića do Radića"

Održana 6. biciklijada “Od Radića do Radića”

Oko 100 biciklista sudjelovalo je u subotu, 15. lipnja 2024. godine na tradicionalnoj, šestoj biciklijadi „Od Radića do Radića“. Ovu biciklijadu, koja spaja Petrinju i Desno Trebarjevo, Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Biciklističkim klubom Roda, organiziraju povodom dana Sisačko-moslavačke županije i rođenja Antuna i Stjepana Radića, beskompromisnih boraca za hrvatska prava, koji su 11. lipnja rođeni u Desnom Trebarjevu.

Na startu staze duge 32 kilometra, u Petrinji, okupljene bicikliste pozdravio je ravnatelj Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije Ivica Valent. Svima je zahvalio na dolasku te poželio ugodnu vožnju na biciklijadi „Od Radića do Radića“ koji spaja rekreaciju, turizam i povijest.

Na cilju biciklijade, u Desnom Trebarjevu, bicikliste je dočekalo osvježenje i porcija graha, a svi posjetitelji imali su priliku obići stalni postav Spomen sobe braće Radić koja donosi najvažnije dijelove života, djela i nasljeđa dvojice hrvatskih velikana, Antuna i Stjepana Radića.