U Kulturno-povijesnom centru SMŽ obilježen Tjedan svemira

U Kulturno-povijesnom centru SMŽ obilježen Tjedan svemira

U Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije u četvrtak, 10. listopada obilježen je Tjedan svemira manifestacijom „Svemirska tehnologija na dlanu“. Ovo zanimljivo događanje privukla je mnogo znatiželjnih posjetitelja koju su imali priliku poslušati predavanja i pogledati izložbu o suvremenoj i svemirskoj tehnologiji.

Rad i viziju Centra za svemirske i inovativne tehnologije predstavio je v.d. ravnatelj Centra prof. Stevče Arsoski, dok je predavanje pod nazivom „Mali sateliti“ održao dr. Jurica Kundrata.

Posjetitelji su  imali priliku i razgledati izložbu suvremene i svemirske tehnologije te sudjelovati u prezentaciji rada robota što je, naravno, izazvalo najveću pozornost najmlađih posjetitelja. Za najmlađe je organizirana i nagradna igra koja ih je poticala na istraživanje i učenje.

Ova manifestacija održana je u suradnji s Centrom za svemirske i inovativne tehnologije  i Tehničkom školom Sisak. Sve okupljene na manifestaciji „Svemirska tehnologija na dlanu“ pozdravio je ravnatelj Kulturno-povijesnog centra SMŽ Ivica Valent, a  manifestaciji je nazočio i županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU, Darjan Vlahov.