Svečano otvoren novi odgojno-obrazovni i kulturni centar u Sisku

Svečano otvoren novi odgojno-obrazovni i kulturni centar u Sisku

U Rimskoj 19 službeno je otvoren novoobnovljeni kompleks u kojem će Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije imati galerijski prostor te stalni postav sisačkog umjetnika Marijana Glavnika.

Objekt, koji je nekada  bio zatvor i sjedište Policijske uprave sisačko-moslavačke,  u potresu je teško oštećen, a konstruktivnu i cjelovitu obnovu objekta provela je Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, Ministarstvom pravosuđa, uprave i digitalne transformacije RH i Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine RH, a uz potporu Ministarstva kulture i medija.

Novi odgojno-obrazovni i kulturni centar svečano su otvorili sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Župan Celjak izrazio je veliko zadovoljstvo funkcionalnošću i društvenim značajem novoobnovljenog kompleksa u kojemu će svoj dom uz Kulturno-povijesni centar SMŽ naći i Glazbena škola te prvi županijski vrtić.

Dojam novog prostora možete dobiti kroz fotografije, no pozivamo vas da ga posjetite u ovu nedjelju, 22.9. u 17 i 30 kada će vrata ovog novog odgojno-obrazovnog i kulturnog kompleksa biti otvorena za obilazak.