Predstavljanje slikovnice „Šime zvani Mrak“

Predstavljanje slikovnice „Šime zvani Mrak“

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije i Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture pozivaju Vas  na predstavljanje slikovnice „Šime zvani Mrak“  sisačke spisateljice Tihane Petrac Matijević. Autorica je ovom slikovnicom udahnula  svakom mraku notu dobrote kroz riječi dvojice dječaka Adriana i Marka. A tko je Šimrak? To ćete moći otkriti u petak, 19. travnja 2024. u 19 sati u Kulturno-povijesnom centru u Sisku. 

Kako bi dočarala mrak, ilustracije je na vrlo originalan i osebujan način osmislila Marijana Petrović Mikulić, mag. lik. umjetnosti i spisateljica. Ilustracije su stvarane većinom u tehnici kolaž, a bit će postavljene i kao samostalna izložba. 

Ova edukativna problemska slikovnica „Šime zvani Mrak“ na način primjeren dobi govori o jednom od najvećih strahova kod djece – strahu od mraka. Mrak je u ovoj knjizi utjelovljen u liku simpatičnog Šime koji jako voli djecu, a njegov najveći problem je taj što ga se djeca boje. Šime i sam ima svoje strahove koji će djecu nasmijati i na jednostavan im način pokazati da se svatko nečeg boji te im prenijeti toplu prijateljsku poruku kako uvijek svakoga treba upoznati prije nego što ga odlučimo odbaciti.

Slikovnica „Šime zvani Mrak“ namijenjena je svoj djeci koja se boje mraka, onoj koja ga se ne boje,  ali vole dobru knjigu, a vjerujemo i ponekom odraslom.