Izložba učeničkih radova u Strukovnoj školi u povodu Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

Izložba učeničkih radova u Strukovnoj školi u povodu Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

U Strukovnoj školi Sisak otvorena je izložba likovnih i literarnih radova na temu „Hrvatski branitelji- junaci modernog doba“ učenika osnovnih škola koji su se prijavili na Javni poziv koji je raspisao Upravni odjel za poslove župana Sisačko-moslavačke županije u povodu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Sudjelovalo je 120 učenica i učenika iz 16 škola s područja cijele županije kojima je župan Ivan Celjak uručio zahvalnice za sudjelovanje, a najbolji radovi nagrađeni su prigodnim poklonom. U kategoriji likovnih radova učenika 4. razreda nagrade su primili Tara Šantek iz Osnovne škole Glina, Tena Dobrenić iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak i Donat Srnec iz Osnovne škole Sunja. U kategoriji literarnih radova učenika 8. razreda najuspješniji bili su Mia Miličić iz Osnovne škole Galdovo, Luka Ruf iz Osnovne škole Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica i Maria Vrebac iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak.

Župan Ivan Celjak zahvalio je učenicima na sudjelovanju i njihovom doprinosu u obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

Hvala vam što prenosite pozitivne vrijednosti Domovinskog rata i siguran sam da su vaši roditelji ponosni na vas, jer ja kao župan i dijete poginulog hrvatskog branitelja ponosan sam na svog oca, na vaše pretke i na vas koji promovirate vrijednosti Domovinskog rata“, istaknuo je župan Celjak.(j.j.)