Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija u srijedu 18. listopada 2023. godine svečano obilježava Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod središnjeg križa na Gradskome groblju Viktorovac i kod spomen obilježja na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku prigodni program će se održati ispred Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije.

Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, kojom se obilježava 32. godišnjica akcije Farkašić, održat će se u Novom Farkašiću s početkom u 11 sati i 30 minuta.

U 18 sati, svečano će biti otvorena izložba likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola Sisačko-moslavačke županije pod nazivom „Hrvatski branitelji – junaci modernog doba“ u Strukovnoj školi u Sisku, a u 19 sati služit će se sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga rata u Katedrali Uzvišenja Svetoga Križa.

Detaljan program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije možete pronaći na poveznici: https://www.smz.hr/danbranitelja2023.