Velik interes osnovnih škola za literarni natječaj „Zavičajna riječ“

Velik interes osnovnih škola za literarni natječaj „Zavičajna riječ“

Na prvi literarni natječaj pod nazivom „Zavičajna riječ“, koji je Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije raspisao u povodu Međunarodnog dana materinjeg jezika,  javile su se 24 osnovne škole iz cijele Hrvatske poslavši 63 dječja literarna rada. Cilj je ovog natječaja bio doprinos očuvanju materinjeg jezika među djecom i mladima.

Natječaj „Zavičajna riječ“ za najbolje prozne i poetske literarne radove učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na temu „Rodni kraju, u srcu te nosim“ morali su biti napisani na zavičajnom jeziku. Svaka se škola mogla natjecati s 5 radova po kategoriji. Nagrade će se dodijeliti za 3 najbolja rada iz svake kategorije te će nagrađeni autori i voditelji biti pozvani na svečanu dodjelu nagrada. 

Ocjenjivački će sud u narednim danima imati ozbiljnu zadaću ocijeniti sve pristigle radove, te izdvojiti najbolje. Kako je rok za slanje literarnih radova bio produžen za 15 dana, tako će rezultati biti objavljeni nešto kasnije nego je predviđeno. Na stranicama Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije rezultati će biti objavljeni u ponedjeljak, 22. svibnja 2023. godine. (j.j.)